Ò Fial Dels Carcinòls Vertuoses

A propos

Ô’Fial dels Vertuosos Carcinòls se propose de promouvoir la Culture Occitane et plus particulièrement Quercynoise au travers des vestiges de l’architecture rurale, des gens du terroir, de leur belle langue et de leurs traditions.
Tout ce qui peut et doit absolument se partager, c’est évidemment le savoir, mais aussi et surtout le savoir vivre et la Culture : il en va même du devenir de notre civilisation. Il est par ailleurs plus qu’urgent de procéder à cette collecte d’informations, dont les derniers détenteurs disparaissent quotidiennement.
Il est donc du devoir, de ceux qui détiennent le savoir de partager leur Culture.

LES QUERCYNOIS & LEUR CULTURE

  • LO PROVÈRBI DEL JORN 21 DE DECEMBRE ; SENT TOMAS

    , par Claude Vertut

    LO PROVÈRBI DEL JORN
    Lo 21 de decembre darrièr jorn de la davalada, lo pus cort de l’annada e se festan los Tomas ; per d’autres es lo 28 de Jònvier, per d’autres al mes de julhet, mas segur que lo sacrifici del parc se fa pas en estiu !
    LO PROVÈRBI DEL JORN
    « Per Sent Tomas,
    S’as un (…)

  • L’IVÈRN : « Quatre Sasons » Aimat Tastaire

    , par Claude Vertut

    Extrach de las « Quatre Sasons » de nòstre Amic Aimat Tastaire
    L’IVÈRN
    L’ivèrn, lo vielhum s’ensèguon normalament E tot al buf freg de la darrièra sason Se passís e desapareis fatalament, Aquò’s aital e se’n cal far una rason. L’òme deu saber que sa vida es un anar, Sens far d’estampèl, (…)

  • La letra de Nadal

    , par Claude Vertut

    La letra de Nadal Sergí Irondèla
    Dins lo país d’aquesta istòria, es pas lo Paire Nadal que pòrta los presents de Nadal mas es Nòstre Sénher que se carga de los distribuir als mainatges. Coma se fa pertot, los enfants li escrivon una polida letra ont i exprimon lors desirs. Aquí que Nadal es ja (…)

PATRIMOINE

GASTRONOMIE

  • ARTICHAUTS VIOLETS AUX PETITS OIGNONS & SAFRAN de RASSIELS

    , par Claude Vertut

    Ingrédients pour 2 pers.
    2 bouquets d’artichauts violets 10 petits oignons grelots 1 pincée de curry 1 pincée de curcuma 3 pistils de safran 25cl de porto blanc 25cl vin blanc 1l de bouillon de volaille 1 cuillère à soupe d’huile d’olive
    Préparer le bouillon pour cuire les artichauts : (…)

  • LA SAINT VALENTIN AU CARRE NOIR

    , par Claude Vertut

    (function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0] ; if (d.getElementById(id)) return ; js = d.createElement(s) ; js.id = id ; js.src = "//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3" ; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs) ;(document, ’script’, ’facebook-jssdk’)) (…)

ACTUALITE-CULTURE-EVENEMENTS LOCAUX

Inscrivez-vous à notre lettre d'information