Ò Fial Dels Carcinòls Vertuoses

A propos

Ô’Fial dels Vertuosos Carcinòls se propose de promouvoir la Culture Occitane et plus particulièrement Quercynoise au travers des vestiges de l’architecture rurale, des gens du terroir, de leur belle langue et de leurs traditions.
Tout ce qui peut et doit absolument se partager, c’est évidemment le savoir, mais aussi et surtout le savoir vivre et la Culture : il en va même du devenir de notre civilisation. Il est par ailleurs plus qu’urgent de procéder à cette collecte d’informations, dont les derniers détenteurs disparaissent quotidiennement.
Il est donc du devoir, de ceux qui détiennent le savoir de partager leur Culture.

LES QUERCYNOIS & LEUR CULTURE

  • TOTJORN MAI…PER RES DE MAI ! Par Aimé Tastayre

    , par Claude Vertut

    TOTJORN MAI…PER RES DE MAI ! Èra un brave païsan, totjorn de bon pel e aimable, que veniá cada setmana al mercat de Gordon per vendre la pichona produccion de sa pichona bòria : legums, polalha, lapins, eca… Un jorn, un òme que fasiá plan, estil (...)

  • Lo miracle al revèrs : (balhat pel J-G Alvy)

    , par Claude Vertut, Joël Simon

    Lo miracle al revèrs : (balhat pel J-G Alvy) Prepausát per Joël Simon
    Lo mètge palpa l’Arsèni, l’ibronha del vilatge, que se planha del ventre, e li dit : »setz pron fièr, mas i a quicòm que truca, praquò avetz una bona pauca(1), amai benlèu doas, d’aiga dins lo ventre ». « Saperlipopèta, se (...)

  • LO BARBARÓS : Aimé Tastayre

    , par Claude Vertut

    LO BARBARÓS Èra per un polit mes de Mai. Assetat peresosament a l’ombra del meu agast, plan ocupat de far pas res, agachavi volar las moscas. La me passavi bèla, tot a l’entorn èra suau e butava a la langor. Mas aquí qu’aquela tranquillitat es trebolada per un bruch leugièr al dessus (...)

PATRIMOINE

GASTRONOMIE

  • ARTICHAUTS VIOLETS AUX PETITS OIGNONS & SAFRAN de RASSIELS

    , par Claude Vertut

    Ingrédients pour 2 pers.
    2 bouquets d’artichauts violets 10 petits oignons grelots 1 pincée de curry 1 pincée de curcuma 3 pistils de safran 25cl de porto blanc 25cl vin blanc 1l de bouillon de volaille 1 cuillère à soupe d’huile d’olive
    Préparer le bouillon pour cuire les artichauts : (...)

  • LA SAINT VALENTIN AU CARRE NOIR

    , par Claude Vertut

    (function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0] ; if (d.getElementById(id)) return ; js = d.createElement(s) ; js.id = id ; js.src = "//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3" ; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs) ;(document, ’script’, (...)

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