Lo vin de nose
40 noses culhidas a la Sent Joan (al mes de junh)
5L de vin roge de Caurs
75CL d’aiga-ardent
800gr de sucre
1 teca de vanlha
2 pals de canèla
Quauques zèst de pel de citron e d’iranja
Copar las noses en quatre culhidas a la Sent Joan per que siaguen plan tendras
Botar totes los ingredients dins un barriquon. Plan remenar coma cal per far fondre lo sucre.
Daissar confir al minimum 90 jorns e remenar cada setmana
Colar e embotelhar. Beure fresc o a temperatura ambienta.
Le vin de noix
40 noix cueillis a la St Jean (21/06)
5L de vin rouge de Cahors
75cl d eau de vie
800gr de sucre
1 gousse de vanille
2 bâtons de cannelle
Quelques zestes d écorce de citron et d orange
Couper les noix en 4 cueillis a la St Jean pour quelles soit bien tendres
Mettre tous les ingrédients dans un barrique bien remuer pour faire fondre le sucre. Laisser macérer au minimum 90 jours en remuant toutes les semaines
Filtrer et mettre en bouteille à consommer frais ou à température ambiante
recette donnée par Régis MELLAC de St-Pierre-Lafeuille