Retortilhat
Per far un retortilhat cal :
300 (très cents) gramas de toma fresca de l’Aubrac
1 (un) kilograma de panatas
10 (dètz) gramas de fromatge de Laguiòla
Per aprestar lo retortilhat :
Cal far fregir, dins un pauc d’òli, las panatas copar en rodèlas.
Quand es cuèch e daurat, apondre la toma fresca copada en lamelas, e apondre lo fromatge finament atalhonat.
daissar fondre doçament puèi remenar per aver una mescla que file
Assesonar al vòstre gost e es prèste !
Rétortillat
Pour faire une rétortillat, il faut :
300 grammes de tomes fraiche de l’Aubrac
1 kilo de patates
10 grammes de fromage de Laguiole
Pour préparer la rétortillat :
Faire rissoler dans un peu d’huile les pommes de terre coupées en rondelle.
Quand elles sont cuites et dorées, ajoutez la tome fraiche, coupée en lamelles et ajoutez aussi le fromage finement haché.
Laissez fondre doucement puis remuez pour avoir un mélange filant.
Assaisonnez à votre gout et la rétortillat est prête