Les foutimassons (bugnes)
ingrédients : 500g de farine
3 œuf
1 sachet de levure
200g de sucre en poudre
50g de beurre dans un demie verre de lait
2 cuillères à soupe de fleurs d’oranger
1L d’ huile d’arachides
Préparation :
1-faire fondre le beurre dans le lait au micro onde, puis le faire refroidir.
2-Dans un saladier mettre la farine, le sucre, la levure, les 3 œufs et la fleur d’oranger.
3-Mélanger à la fourchette.
4-Laisser reposer 4 heures au frigo
5-Abaisser la pâte à trois ou quatre mm d’épaisseur
5-Découper des carrés, triangle, ronds etc.
6-Faire frire dans l’huile
Occitan :
ingrédients : 500g de farina
3 uòus
1 saquet de levura
50g de burre dins un mèg veire de lach
2 culhièra de flor d’orangièr
1L d’óli d’arachida
Preparacion :
1-Cal far fondre lo burre dins lo lach al micro-ondas pèi lo cal far efrejir.
2-Dins un ensaladier cal botar la farina, lo sucre, la levura, los tres ùous e la flor d’orangièr.
3-Cal mesclar a la forqueta
4-Cal daissar pausar quatre oras al refrigerator
5-Cal abaissar la pasta a tres o quatre mm d’espesor
6-Cal coparla pasta en carrats e en triangles
7-Cal far fregir dins l’óli